Boeken over taal

 S.O.S. Taal – Bernard & Lisa Lernout

SOS_TaalDe favoriete van Patatifed! Dit boek gaat over leren en introduceert nieuwe, leuke technieken om te leren en te memoriseren: mindmaps, mnemotechnische hulpjes, lichamelijke technieken…  Een interessant boek voor studenten, docenten, studiebegeleiders en ouders van studerende kinderen of tieners.

 

 

Van Dale Groot Beeldwoordenboek

vd
In dit beeldwoordenboek vind je 3.500 thematisch geordende illustraties met de bijhorende woorden in het Nederlands, Frans en Engels.

webpagina

 

Mijn eerste Van Dale voorleeswoordenboek

vd

In dit woordenboek vind je 1.000 woorden met versjes en illustraties. Het is eigenlijk een woordenboek voor kinderen maar ook een nuttig boek voor beginners om basiswoordenschat te leren.

webpagina

 

Wat is dat? (die Keure)

wat is dat

In dit geïllustreerde woordenboek vind je meer dan 3.000 frequente woorden per thema en niveau (basis, gemiddeld en gevorderd). Door de associatie tussen woord en beeld zal je de woorden makkelijker memoriseren.

webpagina

 

Taal vitaal (Intertaal)

tv

Een interactieve methode om Nederlands te leren. In het werkboek vind je teksten met oefeningen over actuele thema’s. Op een cd-rom vind je nog extra oefeningen.

webpagina

 

Vanzelfsprekend (Acco)

Een populaire methode voor volwassenen die Nederlands willen leren. Gebruik het tekstboek en het werkboek als basis en oefen je uitspraak met de cd’s. Op de dvd vind je een grappige soap en leuke reportages. ‘Vanzelfsprekend’ laat je ook kennismaken met de Vlaamse en Belgische samenleving.

webpagina

 

Niet vanzelfsprekend (Acco)

Een lesmethode om Nederlands te leren voor jongeren en volwassenen die al een basiskennis hebben van de taal. Er is een leerboek, een hulpboek, twee cd’s om je uitspraak te oefenen en een dvd met een soap en fragmenten uit Vlaamse en Nederlandse televisieprogramma’s.

webpagina

 

Nederlands voor gevorderde anderstaligen (Acco)

accoJe hebt al een goed niveau maar je wil je woordenschat uitbreiden en je kennis nog verbeteren? Dan zijn deze twee boeken voor jou!
In elk boek vind je 10 thema’s zoals sport, kunst, politiek, wetenschap… en thema’s uit de actualiteit. Naast de teksten zijn er ook taken om je spreken te oefenen. Lees ook de ‘Tips en taken’ om te werken met teksten die je zelf vindt.
Verder zijn er nog de cursussen ‘Brieven en teksten schrijven’ en ‘Conversaties, telefoneren en discussies’.

webpagina

 

Boeken NL

 • Tips van Patatifed: hoe kies je een boek?

  Je wil lezen in de taal die je oefent. Alleen …  hoe kies je een boek ? Vraag leestips aan je Patati of aan je collega’s. Ga naar de bibliotheek in je buurt. In Brussel zijn er veel Nederlandstalige en Franstalige openbare bibliotheken. Je kan er boeken lenen, maar ook luisterboeken...
  Meer
 • 2015: de 12 favoriete boeken van Patatifed

  Het diner – Herman Koch Koch is een Nederlandse schrijver van romans, kort verhalen en columns maar ook een populaire acteur en televisie- en radiomaker. Zijn bekendste roman is Het diner. Het verhaal speelt zich af in een chique restaurant waar twee koppels samen de avond doorbrengen.  Ze on...
  Meer
 • Luisterboeken & hoorspelen

  Probeer eens luisterboeken en hoorspelen: tegenwoordig zijn ze weer helemaal in. Het voordeel is dat je ze zo vaak kan herbeluisteren als je maar wil. In de auto, in bad, tijdens een wandeling …  En elke keer zal je meer verstaan! Radioboeken Radioboeken : verhalen van Nederlandse en Vlaamse a...
  Meer
 • Lezen in gemakkelijk Nederlands

  Lezen voor iedereen     Zoek je boeken in eenvoudig Nederlands? Op deze website vind je verhalen die speciaal geschreven zijn voor moeilijke lezers en bewerkingen van bekende auteurs in eenvoudige taal. De catalogus geeft een overzicht van eenvoudige Nederlandse boeken...
  Meer
 • Boeken over taal

   S.O.S. Taal - Bernard & Lisa Lernout De favoriete van Patatifed! Dit boek gaat over leren en introduceert nieuwe, leuke technieken om te leren en te memoriseren: mindmaps, mnemotechnische hulpjes, lichamelijke technieken...  Een interessant boek voor studenten, docenten, studiebegeleiders e...
  Meer
Terug naar "Kijk, lees & luister"