De selectie van Patatifed

Uitstapjes met je Patati of collega’s: cultuur

365.be

365

Deze leuke site is een goudmijn vol inlichtingen in de twee talen: historische monumenten en architecturaal patrimonium, grotten en natuurreservaten,dierenparken en pretparken…

Tik een activiteit in in de zoekmachine. Kies een provincie en een datum: deze site biedt voor elk wat wils.

www.365.be

 

Agenda

agenda

Agenda.be is een heel volledige en leuke site over alle activiteiten in Brussel: concerten, festivals, brocantes, tentoonstellingen, theater…

Je vindt er allerlei activiteiten in 3 talen: lezingen, rondleidingenculturele activiteiten… Ideaal voor een uitstap in Brussel met je Patati of collega’s.

Agenda is ook een gratis drietalige krant, met artikels in het Frans, Nederlands en Engels. Ze verschijnt elke woensdag. Je vindt ze in trein- en metrostations, cafés, culturele centra…

Je vindt er een heel praktische en overzichtelijke kalender en het volledige Brusselse filmprogramma. Lees ook de artikels over films, concerten, tentoonstellingen, winkels, cafés en restaurants.

www.agenda.be

 

Brusselsmuseums

museum

Dé referentiesite voor de Brusselse musea. Je vindt er info over meer dan 100 musea in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, hun tijdelijke of permanente tentoonstellingen en alle andere activiteiten die de musea organiseren.

Volg eens een rondleiding in de andere taal.

http://brusselsmuseums.be

 

VisitBrussels

visitbrussels

Op Visitbrussels.be vind je tal van ideeën voor activiteiten in Brussel: rondleidingen, wandelingen, geluidswandelingen met mp3-downloads

Ga eens met je Patati op stap in Brussel en ontdek Brussel in de andere taal.

VisitBrussels bestaat ook als app voor iOS en Android.

http://visitbrussels.be

 

Museum voor natuurwetenschappen

sciences naturelles

Ben je geboeid door natuurwetenschappen, evolutie, dinosauriërs of biodiversiteit? Surf dan naar de site van het Museum voor Natuurwetenschappen.

In de rubriek Rondleidingen en activiteiten vind je ideeën voor rondleidingen, stages en animaties voor kinderen. Het merendeel van deze activiteiten zijn in het Frans en het Nederlands.

Volg eens een rondleiding in de andere taal met je collega’s of Patati.

www.natuurwetenschappen.be

 

Uitstapjes met je Patati en je collega’s: natuur

Arboretum Tervuren

arboretum 3

Ben je geïnteresseerd in plantkunde? Of ben je een nieuwsgierige wandelaar?

Op deze rijkelijk gedocumenteerde site vind je heel precieze informatie over de flora van het Arboretum in Tervuren.

Je vindt er ook wandelparcours en de site nodigt je uit om ook de omstreken te ontdekken: Tervuren, Jezus-Eik…

www.arboretum-tervuren.be

 

Zoniënwoud

soignes

Op de prachtige site van het Zoniënwoud kan je zijn geschiedenis ontdekken en vind je beschrijvingen van zijn fauna, flora en alle activiteiten die er georganiseerd worden.

Doe eens een wandeling in het Zoniënwoud met je team of Patati.

www.zonienwoud.be

 

 

Plantentuin Meise

meise

Wandelaars en liefhebbers van natuur en plantkunde kunnen op de site van de Plantentuin in Meise terecht voor precieze informatie en talrijke activiteiten: rondleidingen, jogging, picknicks met de kinderen…

www.br.fgov.be

 

Knutselen & Tuinieren

Brico.be

brico_logo

Hou je van knutselen of tuinieren? Op de site van Brico vind je tal van tips in de rubriekentuinliefhebber en bouwliefhebber.

Ook de Bricofiches zijn heel praktisch, met schema’s en tekeningen. Download ze en lees ze in de andere taal.

www.brico.be

 

Gezondheid & Voeding

Voedingsinfo

alimentation

Op deze vind je objectieve informatie over de voedselketen, de voedselveiligheid en de relatie tussen voeding en gezondheid. De rubriek Spelletjes is heel plezant voor jezelf en je kinderen.

http://voedingsinfo.org

 

Gezin

Dreambaby

baby

Heb je vragen over voeding, welzijn, evolutie en opvoeding van je baby? Zoek je recepten voor de allerkleinsten?

Lees de info op de site van de Dreambabywinkels in de andere taal. Het is een volledig tweetalige site. klik onderaan rechts om de taal te veranderen als je iets niet begrijpt.

https://dreambaby2.dreambaby.be

 

Keuken

Kook je graag en zoek je nieuwe recepten? Of wil je beter leren koken?

Lees de recepten en kijk naar de videorecepten in de andere taal.

Op de site van Colruyt vind je 5.000 recepten, menu’s en video’s in het Frans met Nederlandse ondertiteling en in het Nederlands met Franse ondertiteling.

www.colruyt.be

Op de site van Delhaize vind je 2.000 recepten, culinaire thema’s en tips voor gezondheid en welzijn. Kijk naar de video’s in de andere taal.

Download de iTunes app om videorecepten op je smartphone te bekijken.

http://nl.delhaize.be

Kijk naar een videorecept.

Websites

  • De tips van Patatifed

    Surf in de andere taal! Surfen in de andere taal is een eenvoudige en efficiënte truc om elke dag bij te leren. Hier vind je een aantal praktische tips en een selectie van volledig tweetalige Belgische sites. Verander in de instellingen de taal van je browser. Lees hier de instructies voor Mo...
    Meer
  • De selectie van Patatifed

    Uitstapjes met je Patati of collega’s: cultuur 365.be Deze leuke site is een goudmijn vol inlichtingen in de twee talen: historische monumenten en architecturaal patrimonium, grotten en natuurreservaten,dierenparken en pretparken… Tik een activiteit in in de zoekmachine. Kies ...
    Meer
Terug naar "Kijk, lees & luister"