De Coups de cœurs van Patatifed

C’est arrivé près de chez vous

Dit is DE Franstalige film bij uitstek die de Belgische film beroemd heeft gemaakt in het buitenland.

Een meesterwerk van galgenhumor met een onooglijk klein budget gemaakt: Benoît Poelvoorde speelt een psychopaat-moordenaar. Een groepje journalisten volgt hem om een reportage te maken over zijn misdaden.

Kijk op Cinenews

Bekijk de trailer op YouTube:

 

Rundskop

Deze politiefilm was genomineerd voor de Oscar voor beste buitenlandse film en de César voor beste buitenlandse film.

Jacky Vanmarsenville, gespeeld door de Antwerpse acteur Matthias Schoenaerts is veehouder in Limburg en is betrokken in de hormonenmaffia. De politie voert een onderzoek naar aanleiding van een moord.

Het bijzondere aan deze gitzwarte film, is dat het een Belgische tweetalige film is. Het verhaal speelt zich af in Vlaanderen maar ook in Wallonië, in de streek rond Luik. Alle Franstalige acteurs zijn ondertiteld in het Nederlands en de Vlaamse acteurs ook! Ze spreken een onbegrijpelijk Limburgs dialect voor Franstaligen.

Kijk op Cinenews

Bekijk de trailer op YouTube:

 

Les géants

Deze film van Bouli Lanners heeft in 2011 de prijs van Europa Cinema gekregen in Cannes et 6 prijzen op de Magritte du cinéma.

Twee pubers, Zak en Seth, zijn alleen tijdens de grote vakantie. Ze ontmoeten Danny en trekken samen op avontuur.

Kijk op Cinenews

Bekijk de trailer op YouTube:

 

The Broken Circle Breakdown

Deze film van Felix Van Groeningen was in 2013 genomineerd voor de César voor beste buitenlandse film.

Alabama Monroe is een succesvolle theaterbewerking in Vlaanderen: « The Broken Circle Breakdown featuring the Cover-Ups of Alabama ».

Didier en Elise hebben een passionele liefdesrelatie, op het ritme van muziek. Hij speelt banjo in een countrygroep en is fan van de VS. Zij heeft een tatoeagesalon en wordt zangeres van de groep. Ze krijgen een dochtertje, Maybelle.

Kijk op Cinenews

Bekijk de trailer op YouTube:

Kijk ook in het Nederlands naar:

En in het Frans naar:

 

Films

 • De tips van Patatifed

  Leer talen door naar films te kijken: dat zal je helpen om beter te begrijpen, je woordenschat uit te breiden en je uitspraak te verbeteren. Kies je film Kies een genre dat je graag ziet: politiefilms, actiefilms, komedies… Vraag filmtips aan je collega’s. Surf naar cin...
  Meer
 • Filmsites

  Cinematek Voor cinefielen, fans van stomme films of auteurscinema! Ontdek op de site van het Koninklijk Belgisch Filmarchief: programma van de maand en films die momenteel spelen vertoningen in het bijzijn van de regisseur voordrachten en ateliers … De site is tweetalig. Lees de i...
  Meer
 • De Coups de cœurs van Patatifed

  C’est arrivé près de chez vous Dit is DE Franstalige film bij uitstek die de Belgische film beroemd heeft gemaakt in het buitenland. Een meesterwerk van galgenhumor met een onooglijk klein budget gemaakt: Benoît Poelvoorde speelt een psychopaat-moordenaar. Een groepje journalisten volgt hem...
  Meer
Terug naar "Kijk, lees & luister"