Hoe werkt Patati@fed?

 

Patati@fed voor ambtenaren van de federale overheid

Patati@fed is een talenwebsite speciaal voor federale ambtenaren. Het is een website met tips, spelletjes, activiteiten, links … voor wie zijn Frans of zijn Nederlands wil verbeteren. En het is een netwerk van oefenpartners: registreer je en vind een andere ambtenaar met wie je je talen oefent.

Registreer je en vind een oefenpartner: word patati!

Patati@fed is een netwerk van oefenpartners. Om een oefenpartner te vinden, moet je je registreren.
Ben je federaal ambtenaar? Dan kan je een profiel aanmaken. Zo werkt het:

  1. Maak een profiel aan: vul het registratieformulier in en bekijk hoe de anderen je profiel zullen zien
  2. Zoek een oefenpartner : blader door de profielen van andere Patati’s, zoek een Patati op FOD, op interesse, op treintraject,… en vind een oefenpartner. Stuur hem of haar een mailtje om contact op te nemen.
  3. Zet je profiel zelf op actief of op niet-actief: oefenpartner gevonden, minder tijd? Je kan je profiel op niet-actief zetten. Dan kan niemand het zien op patati@fed. Je profiel blijft wel bewaard.

Ben je geen federaal ambtenaar? Ga dan naar www.patati.be; een oefennetwerk voor wie in Brussel woont of werkt.

Laat je inspireren door de tips, spelletjes, activiteiten en links

Iedereen kan de tips, spelletjes, activiteiten … op patati@fed lezen. Je registreren is daarvoor dus niet nodig.
In de rubriek talen oefenen vind je onder de verschillende categorieën veel tips en activiteiten. Kies een categorie die je aanspreekt en verken de oefentips.
Bij een oefenactiviteit staan labels: OOK VOOR BEGINNERS, VOOR OP HET WERK, ALLEEN, PER TWEE, IN TEAM. Met deze labels vind je snel een tip of een activiteit die je ligt.
In Kijk, lees en luister vind je een selectie van boeken, strips, dvd’s, websites, muziek … die geschikt zijn als je een taal leert.
In de rubriek Bezoek deze websites staan er allemaal links naar websites die interessant zijn als je een taal leert.
Onder Getuigenissen lees je wat anderen doen om te oefenen, om taal te leren tijdens het werk … Je kan natuurlijk ook jouw getuigenis insturen.

De labels

Bij al de tips, spelletjes en activiteiten op patati@fed zie je labels. Gebruik ze om snel een tip of een activiteit te vinden die je ligt.

OOK VOOR BEGINNERS
Deze tips en activiteiten kan je al uitproberen als je pas begint met een nieuwe taal. Maar ook voor wie al meer kan, zijn de tips nuttig en uitdagend.

ALLEEN
Voor zelfstudie

MET TWEE
Heb je een oefenpartner, een collega op het bureau, een medereiziger op de trein ? Met deze activiteiten en tips kunnen jullie samen aan de slag.

IN TEAM
Deze tips, spelletjes en activiteiten werken goed voor een tweetalig team. Het zijn niet alleen spelletjes maar ook ideeën voor goede gewoontes om aan jullie meertaligheid te werken.

OP HET WERK

Werken en taal leren tegelijk ; dat gaat! Al deze activiteiten kan je tijdens je werkuren doen, zonder dat dat een probleem wordt voor je werk natuurlijk.

Patati@fed: een initiatief van het OFO en het Huis van het Nederlands Brussel

Met Patati@fed bundelen het OFO en het Huis van het Nederlands hun krachten. We delen onze expertise en gedrevenheid om meertaligheid te promoten. Het Huis van het Nederlands lanceerde in 2008 het netwerk www.patati.be voor alle Brusselaars die elkaars talen willen oefenen. Het OFO kiest de laatste jaren resoluut voor innovatief leren: werkplek leren, leren buiten de klas, leren met sociale media.

Patati@fed is een nieuwe etappe van beide organisaties om nog verder te gaan in het taalleren van nu.

Laat ons weten wat je ervan vindt

Heb je een activiteit uitgeprobeerd en deel je graag je getuigenis? Heb je zelf een oefenidee? Ken je een interessante website?Klik op Contacteer ons en stuur een mail. Je ervaringen en ideeën krijgen dan een plek op patati@fed