Taalspelletjes

Woordzoeker Nederlands

Woordzoeker NederlandsZoek de verborgen woorden. Selecteer zelf de moeilijkheidsgraad en kies het formaat van het bord. Dankzij de dynamische borden kan je blijven doorspelen.

Voor android – gratis

 

 

Worder

worderHet doel van dit woordspel is om met 9 letters zo veel mogelijk woorden te maken. Worder heeft geen timers, explosies of muziek: je zoekt rustig in je eigen tempo.

Voor iOs en Android –  1,50 euro

 

 

Wordfeud

Wordfeud

Wordfeud is een multiplayer puzzelspel gebaseerd op Scrabble. Je speelt tegen 17 miljoen tegenstanders!

Voor Android, iOs en Windowsphone – gratis

 

 

Guess the Word

Guess the wordGuess the Word (Raad het Woord) is een combinatie van Scrabble en Bingo. Probeer het vijfletterwoord te raden. Wie de tv-show Lingo leuk vindt, zal dit spelletje graag spelen.

Voor Android – gratis

 

 

Word juggler

Word JugglerSchuif de gemixte letters in de juiste volgorde en vorm een woord.

Voor Android – gratis

 

 

Woord radaar

Woord RadarDit woordspel is gebaseerd op het bekende televisiespel Lingo. Je hebt vijf beurten om een woord van vijf of zes letters te raden. Hoe sneller je het woord raadt, hoe hoger je score.

Voor Android – gratis

 

 

Woordketting

Woordketting

Glijd met je vinger over de letters van een letterbord om woorden te vormen. Je kan kiezen om tegen de tijd te spelen of niet. Je scores worden online bijgehouden zodat je je kan meten met andere spelers. In de modus ‘manueel’ kan je de blokjes zelf verschuiven.

Voor Android – gratis

 

Ruzzle

RuzzleWie vindt de meeste woorden in twee minuten? Verbind met je vinger de 16 letters op het letterbord tot ze woorden vormen. In de oefenmodus speel je alleen. Maar het is spannender om met je Ruzzle-vrienden of een willekeurige tegenstander te strijden: wie na drie ronden de meeste punten heeft, wint. Je kan in verschillende talen spelen.

Ruzzle is razend populair. Er bestaan zelfs al apps met speciale Ruzzle-woordenlijsten!

Voor Android en iOs – basisversie (met publiciteit) gratis

 Woordlegger metro

Woordlegger metroWoordlegger Metro is een combinatie van puzzels en kruiswoordraadsels. Er zijn oneindig veel woordzoekers van alle niveaus. Vergelijk je scores met de andere spelers via de online ranglijsten. Een echte aanrader voor liefhebbers van kruiswoordraadsels en woordzoekers.

Voor Android – gratis

 

 

Galgje

GalgjeHet klassieke spel galgje! Probeer in zo weinig mogelijk beurten het woord te raden. Als je beurten op zijn, hang je. Je kan spelen in verschillende thematische categorieën.

Voor Android, iOs en Windowsphone – gratis

 

 

4 Plaatjes 1 Woord

4 plaatjesTussen raadsel en taalspel. Elke puzzel bevat vier plaatjes die een overeenkomst hebben. Zoek het woord dat bij de vier plaatjes past. Als hint krijg je het aantal letters van het gezochte woord en een reeks van 12 letters.

Voor Android en iOs – gratis

 

Woordzoeker Nederlands

Woordzoeker Nederlands appZoek de verborgen woorden. Selecteer zelf de moeilijkheidsgraad en kies het formaat van het bord. Dankzij de dynamische borden kan je blijven doorspelen.

Voor Android – gratis

 

 

Spelling sea

Spelling seaWoordspel waarin je drie of meer luchtbellen met letters verbindt om woorden te vormen. Het woordenboek omvat meer dan 50.000 woorden en de schelp geeft je tips als je vastzit. Vergelijk je scores online met andere spelers.

Voor Android -gratis

 

Draw Something

Draw SomethingDraw Something is hét spel van het moment!

Teken een woord dat je tegenstanders moeten raden. Draai daarna de rollen om en raad zelf een woord dat je tegenstander tekent. Om een woord te raden, krijg je tien letters. Doe het wel à la Patati: woorden mag je enkel raden in de taal die je leert, niet in je moedertaal. Een leuk spel, ook als je helemaal niet kan tekenen: Draw Something is het moderne Pictionnary.

Voor Android, iOs en Windowsphone – gratis

Belgotron

belgoDe tweetalige app test op een ludieke manier je kennis over België. Op je iPhone of iPod beantwoord je zo snel mogelijk 10 vragen over België. Dit geeft je meteen je Belgo-IQ. Dat kan je verbeteren door vaker te spelen. Maar je kan ook andere spelers uitdagen om beter te doen dan jij. Op die manier ontstaat een nationaal scorebord, met de beste scores van het hele land en per provincie.

 

Apps NL

 • Woordenboeken en woordenlijsten

   Van Dale Pocketwoordenboek Nederlands Een gemakkelijk te gebruiken en krachtige app met duidelijke verklaringen en veel voorbeelden. Zoek snel op wat een woord betekent en hoe je het schrijft Deze app heeft geen internetverbinding nodig Je zoekgeschiedenis van de laatste 100 woorden wordt...
  Meer
 • Grammatica & spelling

  Onze taal De app met de taaladviezen van www.onzetaal.nl  Ongeveer 2000 adviezen over correct Nederlands en alles over spelling, grammatica, woordkeuze en leestekens. Een antwoord zoeken op je taalvragen kan op allerlei manieren: in de zoekmachine, via de index op onderwerp of alfabetisch o...
  Meer
 • Leerhulpjes

  Linqapp : vertalen via sociale netwerken Linqapp is een sociaal netwerk, specifiek voor vertalingen. Ben je op zoek naar de betekenis van een woord of een uitdrukking? Vraag het gewoon aan de gebruikers van Lingapp en krijg meteen een antwoord. Je kan je vragen op 3 manieren stellen: - Post...
  Meer
 • Taalspelletjes

  Woordzoeker Nederlands Zoek de verborgen woorden. Selecteer zelf de moeilijkheidsgraad en kies het formaat van het bord. Dankzij de dynamische borden kan je blijven doorspelen. Voor android – gratis     Worder Het doel van dit woordspel is om met 9 letters zo veel mogelijk wo...
  Meer
 • Hobbys

  THE Football App - Onefootball Volg het laatste nieuws over je favoriete sport en voetbalclub en oefen zo je Nederlands. Je kan live-commentaren beluisteren en live-wedstrijden bekijken van meer dan 100 internationale voetbalcompetities. Wil je ook schrijven? In de fanzone kan je chatten in h...
  Meer
Terug naar "Apps & Spelletjes"