Taalspelletjes

4 Plaatjes 1 Woord

4 plaatjesTussen raadsel en taalspel. Elke puzzel bevat vier plaatjes die een overeenkomst hebben. Zoek het woord dat bij de vier plaatjes past. Als hint krijg je het aantal letters van het gezochte woord en een reeks van 12 letters.

Voor Android en iOs – gratis

 

 

Spelling Sea

z2Woordspel waarin je drie of meer luchtbellen met letters verbindt om woorden te vormen. Het woordenboek omvat meer dan 50.000 woorden en de schelp geeft je tips als je vastzit. Vergelijk je scores online met andere spelers.

Voor Android –gratis

 

 

Wordfeud

WordfeudWordfeud is het bekende scrabble. Speel tegen 17 miljoen tegenstanders!

Voor Android en iOS – gratis

Voor Windows – 2,99€

 

 

Motus

motusDeze app is geïnspireerd op het bekende televisiespelletje Lingo. Je krijgt 5 kansen om een ‘verborgen’ woord van 6 letters te vinden. Hoe sneller je het woord vindt, hoe meer punten je verdient.

Voor Android – gratis

Voor Windows: Motux – gratis

 

Ruzzle

RuzzleWie vindt de meeste woorden in twee minuten? Verbind met je vinger de 16 letters op het letterbord tot ze woorden vormen. In de oefenmodus speel je alleen. Maar het is spannender om met je Ruzzle-vrienden of een willekeurige tegenstander te strijden: wie na drie ronden de meeste punten heeft, wint.

Voor android en Windows – basisversie gratis

 

 

Mots mêlés

motsZoek de verborgen woorden. Selecteer zelf de moeilijkheidsgraad en kies het formaat van het bord. Dankzij de dynamische borden kan je blijven doorspelen.

Voor android en Windows – gratis

 

 

Livre des énigmes

livre des énigmesVoor wie houdt van hersenbrekers! Je ziet 3 afbeeldingen met aanwijzigingen. Die aanwijzingen helpen je een woord   vinden. Met dit spel ontwikkel je je woordenschat en oefen je tegelijkertijd ook je spelling. Dit spel kent zoveel succes dat er heel wat fora bestaan waarop je de oplossingen kan vinden…

Voor android – gratis

 

 

94 secondes

94 secondesDit spel geeft je een thema en een letter. Je hebt 94 seconden om zo veel mogelijk woorden te vinden die beginnen met die letter en die in het thema passen. Er zijn meer dan 40 thema’s: landen, werkwoorden op -IR en -RE, fruit, muziek, …Vergelijk je score met die van andere spelers en gebruik je jokers om meer punten te verdienen.

Voor Android en iOS – gratis

 

Domino des mots

dominoMaak woorden maken met de voorgestelde lettergrepen. Je kan de moeilijkheidsgraad kiezen.

Voor Android – gratis

 

 

 

Anagramme

anagramesBij dit spel moet je letters in de juiste volgorde zetten en zo het verborgen woord raden. Je kan zelf de woordlengte instellen.

Voor Android en Windows – gratis

 

 

Le pendu

penduEen klassieker! Zoek het woord door alle letters van het woord te raden. Snel zijn, anders hang je!

Voor Android en Windows– gratis

 

 

 

Draw Something

drawDit spel is erg ‘in’! Teken een woord en laat je tegenspeler raden wat je getekend hebt. Daarna draai je de rollen om: je tegenspeler tekent iets dat jij moet raden. Je krijgt 10 letters om het woord van je tegenspeler te raden. Leuk, zelfs als je helemaal niet kan tekenen. Draw Something is het moderne Pictionnary!

Voor Android en iOS – gratis

Voor Windows – 2,99€.

Belgotron

belgoDe tweetalige app test op een ludieke manier je kennis over België. Op je iPhone of iPod beantwoord je zo snel mogelijk 10 vragen over België. Dit geeft je meteen je Belgo-IQ. Dat kan je verbeteren door vaker te spelen. Maar je kan ook andere spelers uitdagen om beter te doen dan jij. Op die manier ontstaat een nationaal scorebord, met de beste scores van het hele land en per provincie.

 

 

 

Apps FR

 • Woordenboeken & woordenlijsten

  Dictionnaire français Hier vind je de definitie van 145 000 Franse woorden, gebaseerd op de Franse Wiktionnaire. Je kan ook de uitspraak van de woorden beluisteren. Voor Android – gratis     Bescherelle, le dictionnaire des synonymes Zoek je een woord dat beter beschrijf...
  Meer
 • Grammatica & spelling

  Le conjugueur Met le conjugueur kan je zelf de vervoegingen van alle Franse werkwoorden oefenen. Je kan dat doen in verschillende vormen: actief of passief, vrouwelijk, in de vragende of ontkennende vorm, …  Net zoals op de site vind je ook hier telkens de bijhorende regel om het werkwoor...
  Meer
 • Taalspelletjes

  4 Plaatjes 1 Woord Tussen raadsel en taalspel. Elke puzzel bevat vier plaatjes die een overeenkomst hebben. Zoek het woord dat bij de vier plaatjes past. Als hint krijg je het aantal letters van het gezochte woord en een reeks van 12 letters. Voor Android en iOs – gratis     ...
  Meer
 • Leerhulpjes

  SimpleMind Express Met deze gratis app voor iPodTouch en iPhone maak je op elk moment je eigen woordenschatmindmap. Wil je meer weten over mindmaps maken en gebruiken, lees Efficiënt leren en noteren met Mind Maps.         Evernote Je leert een andere taal en...
  Meer
Terug naar "Apps & Spelletjes"