Grammatica & spelling

Onze taal

onzetaal

De app met de taaladviezen van www.onzetaal.nl 

Ongeveer 2000 adviezen over correct Nederlands en alles over spelling, grammatica, woordkeuze en leestekens. Een antwoord zoeken op je taalvragen kan op allerlei manieren: in de zoekmachine, via de index op onderwerp of alfabetisch of vanuit je persoonlijke lijst.

Voor iOs en Android – gratis

 

Het Groene Boekje

groen boekjeAls je schrijft, twijfel je wel eens aan de spelling van een woord, aan het geslacht of aan een meervoudsvorm?

Met deze app raadpleeg je de officiële woordenlijst van de Nederlandse taal waar en wanneer je wil.

Voor Windowsphone  – gratis

 

 

Onregelmatige werkwoorden

onregelmatig werkwoorden

Handige lijst van onregelmatige werkwoorden. Typ een werkwoord in en je krijgt telkens vier vormen van het werkwoord te zien: de infinitief, de VTT, de OVT en het juiste hulpwerkwoord. Als je telefoon in het Frans of in het Engels is ingesteld, krijg je er meteen ook de vertaling van het werkwoord bij!

Voor Android – gratis

 

 

Nederlandse werkwoorden

nederlands werkwoord

Met deze app kan je makkelijk de spelling van elk Nederlands werkwoord opzoeken. Twijfel je aan -d, -t of -dt? Is het een regelmatig werkwoord of een onregelmatig? Typ het werkwoord in de app of kopieer uit een document en … je krijgt de vervoeging.

Voor Android – gratis

 

 

Spelling in beeld

spelling in beeld

Oefen spelling op je gemak, waar en wanneer je wil en met de geduldigste leraar ooit. De aanpak is leuk voor kinderen én volwassenen en blijkt ook efficiënt voor dyslectici. Zo werkt het: je kiest een spellingsthema, je bekijkt en beluistert de heldere uitleg en je kan meteen beginnen oefenen.

Voor iOs en Android – Gratis versie met 3 spellingsthema’s,  de volledige versie met 23 spellingsthema’s kost 3,59 euro.

 

 

Ei of ij?

ei ij

Met deze app kun je de spelling controleren van 7000 Nederlandse woorden met een ei of een ij. Je typt gewoon het woord waaraan je twijfelt in.  Of je ‘plakt’ een stuk tekst en de app markeert alle woorden met ei of ij.

Voor Android – gratis

 

 

De of het?

de hetNog nooit was het zo makkelijk om het lidwoord van een woord op te zoeken: typ de eerste letters van het woord en de of het verschijnt al! Maar de app is ook een echte studiehulp. Zo train je de lidwoorden:

– zet de woorden waarvan jij het lidwoord goed wil kennen in je favorieten

– speel het de-of- het –spel

– lees in het uitgebreide overzicht van regels en hulpmiddeltjes

Voor iOs – gratis

 

Apps NL

 • Woordenboeken en woordenlijsten

   Van Dale Pocketwoordenboek Nederlands Een gemakkelijk te gebruiken en krachtige app met duidelijke verklaringen en veel voorbeelden. Zoek snel op wat een woord betekent en hoe je het schrijft Deze app heeft geen internetverbinding nodig Je zoekgeschiedenis van de laatste 100 woorden wordt...
  Meer
 • Grammatica & spelling

  Onze taal De app met de taaladviezen van www.onzetaal.nl  Ongeveer 2000 adviezen over correct Nederlands en alles over spelling, grammatica, woordkeuze en leestekens. Een antwoord zoeken op je taalvragen kan op allerlei manieren: in de zoekmachine, via de index op onderwerp of alfabetisch o...
  Meer
 • Leerhulpjes

  Linqapp : vertalen via sociale netwerken Linqapp is een sociaal netwerk, specifiek voor vertalingen. Ben je op zoek naar de betekenis van een woord of een uitdrukking? Vraag het gewoon aan de gebruikers van Lingapp en krijg meteen een antwoord. Je kan je vragen op 3 manieren stellen: - Post...
  Meer
 • Taalspelletjes

  Woordzoeker Nederlands Zoek de verborgen woorden. Selecteer zelf de moeilijkheidsgraad en kies het formaat van het bord. Dankzij de dynamische borden kan je blijven doorspelen. Voor android – gratis     Worder Het doel van dit woordspel is om met 9 letters zo veel mogelijk wo...
  Meer
 • Hobbys

  THE Football App - Onefootball Volg het laatste nieuws over je favoriete sport en voetbalclub en oefen zo je Nederlands. Je kan live-commentaren beluisteren en live-wedstrijden bekijken van meer dan 100 internationale voetbalcompetities. Wil je ook schrijven? In de fanzone kan je chatten in h...
  Meer
Terug naar "Apps & Spelletjes"