Hobbys

THE Football App – Onefootball

foot appVolg het laatste nieuws over je favoriete sport en voetbalclub en oefen zo je Nederlands.

Je kan live-commentaren beluisteren en live-wedstrijden bekijken van meer dan 100 internationale voetbalcompetities.

Wil je ook schrijven? In de fanzone kan je chatten in het Nederlands met de andere voetbalfans en je kan er berichtjes posten.

Voor Windowsphone en Android – gratis

 

VIER Recepten

4recettesKook je graag? Probeer dan eens een Nederlandstalig recept uit! Een leuke manier om  nieuwe woorden en uitdrukkingen te ontdekken.

Je kan kiezen uit 500 recepten met praktische kooktips en je vindt er bovendien de correcte keukentermen in het Nederlands.  Maak af en toe ook eens een boodschappenlijstje in het Nederlands!

Voor iOs, Android en Windowsphone – gratis

 

Kookrecepten

kookZoek je een leuke activiteit om je taal te oefenen? Probeer eens een Nederlandstalig recept uit! Je oefent de taal en je leert nieuwe woorden en uitdrukkingen bij terwijl je het eten klaarmaakt. Deze app stuurt je elke dag een nieuw recept mét  bijhorend boodschappenlijstje!

Voor Windowsphone – gratis

 

Mijn Koelkast – Receptenzoeker

koelkast

Thuis kan je ook de andere  taal oefenen, als je het eten klaarmaakt bijvoorbeeld. Met deze app kan je snel een recept zoeken op basis van een ingrediënt of een gerecht. Probeer het eens uit.

Mijn koelkast – voor Android – gratis / Receptenzoeker – voor Windowsphone – gratis

 

 

Voedselkalender

voedselkalender

De  voedselkalender is een handig hulpmiddel om de namen van alle groenten en fruit in het Nederlands te leren kennen.  Om te oefenen, kan je ook je boodschappenlijstjes in het Nederlands maken.

Voor Windowsphone – gratis

 

 

Boodschappie

boodschapMaak je boodschappenlijstjes in het Nederlands als je gaat winkelen. Zo leer en oefen je snel nieuwe woorden .  Met deze app kan je ook lijstjes importeren vanaf je e-mail.

Voor Windowsphone – gratis

 

 

 

Tuinieren – Mijn Tuin App

tuinHeb je een passie voor tuinen en tuinieren? Combineer je passie dan eens met een taalactiviteit en oefen taal terwijl je iets doet wat je graag doet.

Lees op Tuinieren dagelijks de praktische tuininformatie en nuttige tips voor de tuinier en ontdek een schat aan nieuwe  woorden en uitdrukkingen.

Tuinieren – voor Windowsphone – gratis / MijnTuinApp – voor Android en iOs – gratis

 

 

Apps NL

 • Woordenboeken en woordenlijsten

   Van Dale Pocketwoordenboek Nederlands Een gemakkelijk te gebruiken en krachtige app met duidelijke verklaringen en veel voorbeelden. Zoek snel op wat een woord betekent en hoe je het schrijft Deze app heeft geen internetverbinding nodig Je zoekgeschiedenis van de laatste 100 woorden wordt...
  Meer
 • Grammatica & spelling

  Onze taal De app met de taaladviezen van www.onzetaal.nl  Ongeveer 2000 adviezen over correct Nederlands en alles over spelling, grammatica, woordkeuze en leestekens. Een antwoord zoeken op je taalvragen kan op allerlei manieren: in de zoekmachine, via de index op onderwerp of alfabetisch o...
  Meer
 • Leerhulpjes

  Linqapp : vertalen via sociale netwerken Linqapp is een sociaal netwerk, specifiek voor vertalingen. Ben je op zoek naar de betekenis van een woord of een uitdrukking? Vraag het gewoon aan de gebruikers van Lingapp en krijg meteen een antwoord. Je kan je vragen op 3 manieren stellen: - Post...
  Meer
 • Taalspelletjes

  Woordzoeker Nederlands Zoek de verborgen woorden. Selecteer zelf de moeilijkheidsgraad en kies het formaat van het bord. Dankzij de dynamische borden kan je blijven doorspelen. Voor android – gratis     Worder Het doel van dit woordspel is om met 9 letters zo veel mogelijk wo...
  Meer
 • Hobbys

  THE Football App - Onefootball Volg het laatste nieuws over je favoriete sport en voetbalclub en oefen zo je Nederlands. Je kan live-commentaren beluisteren en live-wedstrijden bekijken van meer dan 100 internationale voetbalcompetities. Wil je ook schrijven? In de fanzone kan je chatten in h...
  Meer
Terug naar "Apps & Spelletjes"