Websites om grammatica te oefenen

Taaladvies

taaladvies

Je wil een tekst schrijven zonder taal- of spelfouten? Je wil weten of een woord of een uitdrukking courant gebruikt wordt? Misschien twijfel je aan buitenlandse aardrijkskundige namen in het Nederlands? Hoe zit het met de hoofdletters en de leestekens? Taaladvies.net  geeft je met zijn performante zoekmotor antwoord op al je taalvragen.

www.taaladvies.net

 

Braintraining: Test je kennis van de Nederlandse taal

Hier kan je je taalkundig vermogen op een speelse manier trainen. Je kiest uit verschillende soorten taaloefeningen (woordzoeker, woordlink…) en je duidt een beginniveau aan (van 1 tot 3).

Als je voldoende geoefend hebt,  kan je een test afleggen:  een mix van alle taaloefeningen. Tien minuten per dag oefenen, levert je  al een fitter brein op.

www.neurocampus.com/taal

 

Nederlandse Taaloefeningen voor anderstalige

kader-taal-nlBen je een beginner of een geoefende spreker? Wil je beter kunnen begrijpen of wil je  graag meepraten over actuele onderwerpen?

Dan kan je hier oefenen!

 • Oefen je woordenschat : kies een thema, beluister de uitspraak, maak oefeningen op de woordbouw , vul een kruiswoordraadsel in…
 • Doe de luisteroefeningen : beluister trailers van Nederlandstalige films, liedjes, reclamespotjes en boodschappen van voorlichtingscampagnes. Hier vind je actuele reportages uit Vlaanderen en Nederland waarin je ook regionale accenten kan horen en herkennen.
 • Maak de grammaticaoefeningen en herhaal zo de regels stap voor stap.

http://nl.ver-taal.com/

 

D of T: dat is de vraag!

komFris je kennis van de d-t-regels op en doe daarna de test.  Je vindt ook een overzicht van alle regels voor de regelmatige werkwoorden.

http://www.dtkompas.nl/

 

Test je taalkennis

Je bent al een geoefende spreker maar je twijfelt nog vaak aan de spelling wanneer je schrijft? Hier kan je je kennis van de Nederlandse spelling testen en bijwerken. Je krijgt telkens 10 meerkeuzevragen en na elke beantwoorde vraag  zie je of je antwoord goed of fout is en waarom. Elke spellingregel wordt kort en duidelijk uitgelegd.

http://www.ru.nl/raakradbouds/tests_en_spelletjes/test_uw_taalkennis/

 

Werkwoorden oefenen

Je wil graag nog eens alle tijden van de regelmatige en de onregelmatige werkwoorden opfrissen en ze stap voor stap inoefenen? Dat kan met dit oefenpakket!

Aan de hand van eenvoudige invuloefeningen herhaal je alle tijden van het werkwoord en na elk gegeven antwoord kan je de grammaticaregel nalezen.

http://www.onlineklas.nl/wwoefenen/

 

Algemene Nederlandse spraakkunst

Consulteer dit referentiewerk als je vragen hebt over grammaticaregels. Deze website biedt een online versie van het standaardwerk over de grammatica van het Nederlands met een systematische inhoudstafel, handige registers en een zoekfunctie.

www.ans.ruhosting.nl/e-ans/

 

Wallangues

wallanguesJe uitspraak verbeteren,  spelling oefenen, schrijfopdrachten maken, audio-opnames beluisteren … Deze taalsite biedt voor alle taalniveaus interactieve lessen aan die gebaseerd zijn op authentieke situaties van het dagelijkse en professionele leven.

Ofwel leg je eerst de niveautest af en volg je een parcours ofwel start je onmiddellijk!

www.wallangues.be

 

Spelspiek

indexEen echte spellingshulp! Spelspiek is een chatbox waaraan je spellingsvragen  kan stellen. Twijfel je aan de spelling van een woord? Typ het woord zoals je het uitspreekt in het zoekvenster en … je krijgt onmiddellijk de juiste spelling!

www.spelspiek.nl

 

 

SNS Mail

snsTest en onderhoud je kennis van de Nederlandse spelling en doe De Spellingtest!

Twee keer per week krijg je in je mailbox een uitnodiging om een korte test te doen. Nadat je de 4 meerkeuzevragen hebt beantwoord, zie je meteen wat er goed en fout was en waarom. Je scoreverloop wordt bijgehouden. Je kan ook iemand uitnodigen om De Spellingtest te doen.

www.snsmail.be

 

Onze Taal: Taaladvies

onzetaalHier vind je een overzicht van de 25 populairste taaladviezen!  Heb je een andere taalvraag?  Dan is de kans groot dat je op deze plek het antwoord vindt.  De website biedt een alfabetisch en een thematisch overzicht van alle taaladviezen. Je zoekt via een trefwoord en je krijgt alle gepubliceerde adviezen met dat trefwoord te zien.

www.onzetaal.nl/taaladvies

Help! Grammatica!

 • Websites om grammatica te oefenen

  Taaladvies Je wil een tekst schrijven zonder taal- of spelfouten? Je wil weten of een woord of een uitdrukking courant gebruikt wordt? Misschien twijfel je aan buitenlandse aardrijkskundige namen in het Nederlands? Hoe zit het met de hoofdletters en de leestekens? Taaladvies.net  geeft je met ...
  Meer
 • Grammatica … bijna zonder moeite !

  Ben je geen fan van Le Bescherelle, grammaticaboeken, tabellen met vervoegingen of grammatica-oefeningen? Zoek de methode die het best bij jou past! Sommige mensen leren graag grammatica met regels of duidelijke lijstjes en tabellen. Anderen werken liever met schema’s als Mindmap. Probeer zelf v...
  Meer
Terug naar "Talen oefenen"