Een telefoonmaatje

Blijft telefoneren in de andere taal een uitdaging ? Vraag aan een collega of een Patati  om je telefoonmaatje te worden.

Telefoneer met je telefoonmaatje

Spreek met hem over je werk, het week-end, de vakantie …

Spreek samen af welke fouten je telefoonmaatje verbetert
 • Wil je verbeterd worden ? Voor welke fouten :  grammatica, woorden, vaste uitdrukkingen … ?
 • Wanneer wil je verbeterd worden ? Terwijl je babbelt ? Op het einde van het telefoongesprek ?
Varieer

Vraag je telefoonmaatje of hij naar je luistert terwijl jij telefoneert met een klant, je chef, een collega. Hij kan je fouten noteren en je na het telefoongesprek zeggen waarop je moet letten.

Bereid belangrijke of stresserende telefoongesprekken voor. Vraag daarbij hulp aan je telefoonmaatje. Zet samen sleutelzinnen en nuttige woorden op een blad. Leg het blad voor je tijdens het  telefoongesprek en gebruik het als houvast.

 

Telefoneren

 • Je lijst met telefoonformules

  Kom je moeilijk op de juiste woorden of formules aan de telefoon? Dan is dit een praktische oplossing: maak een lijst met woorden en formules die je vaak nodig hebt. Hang of leg je lijst ergens waar je hem kan zien terwijl je telefoneert en gebruik hem als spiekbrief.   Personaliseer je lij...
  Meer
 • Een telefoonmaatje

  Blijft telefoneren in de andere taal een uitdaging ? Vraag aan een collega of een Patati  om je telefoonmaatje te worden. Telefoneer met je telefoonmaatje Spreek met hem over je werk, het week-end, de vakantie … Spreek samen af welke fouten je telefoonmaatje verbetert Wil je verbeterd wo...
  Meer
Terug naar "Talen oefenen"